Fácánleves újházi módra
Hozzávalók:
2 db fácán
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
10 dkg zeller
1/2 cs. petrezselyem zöldje
3 dkg zöldborsó
3 dkg spárga
30 dkg marhahús
5 dkg vöröshagyma
0,5 dkg egész bors
1 dkg paradicsompüré
10 dkg gomba
5 dkg kelvirág
gyömbér
cérnametélt
A megtisztított fácánokat több vízben megmossuk, és a marhahússal együtt hideg vízben
feltesszük főni. Mikor felforr lehabozzuk, sózzuk, borsozzuk, gyömbért és paradicsompürét
teszünk bele. Kb. félórás főzés után a fele zöldséggel, zellerrel, hagymával bezöldségezzük, lassú, egyenletes forralással készre főzzük.
Külön kifőzzük a metéltre vágott zöldségeket, a szeletelt gombát, a rózsáira szedett
kelvirágot. Ugyancsak külön főzzük ki a cérnametéltet.
Mikor a fácán puha, kivesszük a levesből, bőrét lefejtjük és feldaraboljuk.
Tálalása a következő: levesestálba tesszük a kiadagolt főtt fácánt, rátesszük a cérnametéltet
a főtt zöldségeket, zöldborsót, spárgát, majd felöntjük a forró levessel. Finomra vágott
petrezselyem zöldjével meghintve, forrón tálaljuk. |