Vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
0,80 kg Vaddisznólapocka(színhús)
0,05 kg Füstölt szalonna
0,20 kg Vöröshagyma
0,02 kg Csípős fűszerpaprika
0,003kg Borókabogyó
0,01 kg Paradicsompüré
0,15 kg Zsír
0,20 l Vörösbor
0,03 kg Fokhagyma
0,02 kg Só
0,05 kg Zöldpaprika
Majoranna
A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, 3-4 dkg-os kockákra vágjuk.
Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk,
fedő alatt pároljuk. A kevés vizet öntünk alá, majorannát, zúzott fokhagymát
és a vörösbor felét hozzákeverve tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban
felfőzzük és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk,
leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával,
paradicsompürével együtt a puhuló, zsírjára pirított húsra öntjük, együtt készre pároljuk.
Jó ízt ad neki, ha néhány szem frissen szedett erdei gombát is párolunk bele. |