Nyúl salátaágyon
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
60 dkg vadnyúlhús (karaj)
2 evőkanál vaj
2 szál rozmaring
2 dl száraz fehérbor
1 kis csésze fenyőmag vagy mandulaforgács
30 dkg saláta (ha van, vegyesen többféle)
A mártáshoz:
3 evőkanál sherry vagy tokaji aszú
2 evőkanál borecet
1 teáskanál édes mustár
1 mokkáskanál cukor
4 evőkanál olívaolaj
Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. A nyúlhúst megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpirítjuk benne a rozmaringgal. Hozzáadjuk a húst, 3 percig sütjük, időnként megkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A húst meglocsoljuk a fehérborral, és közepes lángon, fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Ha megpuhult a hús, fedő nélkül, többször megforgatva jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot vagy mandulát, és félretesszük. Elkészítjük az ecetes olajmártást: a sherryt, az ecetet, a mustárt és a cukrot kis tálkában összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A salátát megmossuk, a leveleit kis darabokra tépkedjük, és leöntjük a mártással. A salátát szétosztjuk négy tányérba, a sült hússzeleteket rárakjuk, és azonnal tálaljuk. |